Toyota private lease

Ons actuele en complete aanbod van Toyota

Het Japanse merk Toyota (private lease) behoort tot de top drie van de grootste autofabrikanten ter wereld. Het merk is vernoemd naar Kiichiro Toyoda, die op 28 augustus 1937 het bedrijf heeft opgericht.

Het doel van Toyota is om de beste auto’s ter wereld te bouwen. Dat is goed gelukt, want al snel stond de fabrikant bekend om de betrouwbaarheid van zijn producten. Het model dat Toyota groot heeft gemaakt, is de Corolla. Vier jaar na de introductie in 1966 liep het miljoenste exemplaar al van de band. Daarmee werd de Corolla de meest succesvolle Toyota ooit. In 2019 kwam de nieuwste generatie op de markt.

Toyota is vooraanstaand wat betreft het maken van milieubewuste en zuinige auto’s. In 1997 introduceerde het merk de Prius, die is uitgegroeid tot bestverkochte hybride ter wereld. In 2015 volgde de Mirai, wat Japans is voor toekomst. De Mirai is een waterstofauto met een bereik van 550 kilometer. Voltanken duurt zo’n 5 minuten, maar een groot nadeel is dat het aantal waterstofstations nog zeer beperkt is. In het Nederlandse klimaatakkoord is besloten dat er in 2025 vijftig waterstofstations beschikbaar moeten zijn.

Toyota private lease

Gebruikte of nieuwe Toyota private leasen?

In de bovenstaande lijst komt regelmatig een gebruikte Toyota voor. Het kan juist erg voordelig zijn om een gebruikte Toyota te private leasen. Veelal hebben de gebruikte modellen nog een lage kilometerstand. Als nieuwe eigenaar kun je er daarnaast van uitgaan dat het onderhoud ook door een dealer is gedaan. Door het eerste gebruik is het geen nieuwe auto meer, maar nog wel een prima Toyota om voor de dag mee te komen.

Door het lichte gebruik kun je ook rekenen op een lager maandtarief. Zo kun je een mooie Toyota private leasen al voor nog geen € 200,- per maand. Als extra voordeel kun je er ook op rekenen dat de auto snel in jouw bezit is, want hij is immers op voorraad. Afhankelijk van het model en de kilometerstand kunnen de vrije kilometers nog wel gewijzigd worden. Helaas is het niet mogelijk om de auto naar wens aan te passen, maar hier is het maandtarief dan ook naar.

Automaat of handgeschakeld?

Wij kunnen ons voorstellen dat het lastig is om te kiezen of je de Toyota private lease auto nu met een automatische versnellingsbak wenst of juist handgeschakeld. De keuze is echter geheel persoonlijk en en net wat je maar gewend bent. Zo heb je het kamp handgeschakeld. Een feit is en blijft dat dit type versnellingsbak makkelijker in onderhoud is. Veel bestuurders hebben met een handgeschakelde bak ook een beter gevoel met de auto.

Andere mensen kiezen juist weer graag voor de automaat. Wanneer je de Toyota private lease auto met automaat besteld kun je in ieder geval rekenen op een vloeiende overschakeling en rit. Het is wel zo dat dit type versnellingsbak meer onderhoud nodig heeft, maar bij private lease zijn deze kosten al inbegrepen. Het is vaak wel zo dat een automaat iets duurder is in de private lease. Dit heeft te maken met de hogere onderhoudskosten van deze versnellingsbak.

Vroeger was het nog wel een verschil of je veel in de stad reed of juist veel op de snelweg. In het laatste geval was een automaat prettiger rijden volgens velen. Inmiddels zijn de automaten sterk verbeterd en maakt het niets meer uit waar je de auto voor inzet. In dit geval is het gewoon een kwestie van gevoel en wat je zelf als prettig ervaart.

Compact rijden of toch groter?

Een veelgestelde vraag is of je daadwerkelijk een Toyota compacte auto moet nemen of dat een grotere Toyota private lease auto meer voordelen biedt. Het is allereerst belangrijk om te kijken naar de persoonlijke situatie. Hierbij kun je voor jezelf nagaan of je de auto veelal in of rondom de stad gebruikt of juist meer kilometers maakt. Wanneer je veel in en rondom de stad rijdt is een compacte auto doorgaans een prima keuze. Deze compactere auto’s zijn vaak goedkoper in de private lease en rijden een stuk zuiniger.

Een grotere Toyota private lease auto biedt wellicht wat andere voordelen met zich mee. Zo zijn de auto’s uiteraard ruimer en dus ideaal voor de gezinnen. Doorgaans zullen deze grotere auto’s wat luxer uitgerust zijn. Dit laatste levert natuurlijk ook een stukje comfort op. Hierdoor zijn de grotere auto’s vaak ook weer beter geschikt voor de langere afstanden. Let bij dergelijke keuzes natuurlijk wel altijd op het aantal vrije kilometers wat je jaarlijks kunt rijden. Wanneer je buiten deze vrije kilometers komt zul je flink moeten bijbetalen (afhankelijk van de leasemaatschappij). Bedenk dus het volgende alvorens je de juiste keuze kunt maken:

  • Is de auto voor in en rondom de stad of juist voor meer kilometers?
  • Is de Toyota private lease auto voor jezelf of deelt het gezin ook deze auto?
  • Hoeveel vrije kilometers per jaar heb je nodig?
  • Heb je bepaalde wensen en eisen qua comfort?

Mis je een Toyota private lease aanbieding? Mail het ons!