Skoda private lease

Ons actuele en complete aanbod van Skoda

Skoda (private lease) heette in het begin helemaal niet zo. De autofabrikant begon zijn leven in 1895 als Laurin & Klement. Dertig jaar later werd de onderneming overgenomen door Skoda Works, wat na de Tweede Wereldoorlog door de communistische Tsjechische regering tot een staatsbedrijf werd gemaakt. Skoda verdween achter het IJzeren Gordijn. Het merk dat eens zo innovatief was, raakte daardoor langzaam achterop. Begin jaren negentig, na de val van het communisme, werd het overgenomen door Volkswagen. Dat mondde uit in nieuwe modellen als de Fabia (1999), Octavia (1996) en Superb (2001). In 2011 kwam de compacte Citigo op de markt, gevolgd door de Rapid in 2012. Het SUV-gamma bestaat nu uit de Karoq (2017) en Kodiaq (2016).

Václav Laurin (1865 – 1930) en Václav Klement (1868 – 1938) richtten in 1895 Laurin & Klement op. Tien jaar later begon het bedrijf – dat daarvoor fietsen en motorfietsen maakte – auto’s te bouwen. Laurin & Klement groeide in enkele jaren uit tot de grootste voertuigfabrikant in het Oostenrijks-Hongaarse Rijk. Skoda gebruikt de aanduiding Laurin & Klement nu voor luxere uitvoeringen van zijn modellen.

Skoda Enyaq iV private leasen

Automaat of handgeschakeld?

Wij kunnen ons voorstellen dat het lastig is om te kiezen of je de Skoda private lease auto nu met een automatische versnellingsbak wenst of juist handgeschakeld. De keuze is echter geheel persoonlijk en en net wat je maar gewend bent. Zo heb je het kamp handgeschakeld. Een feit is en blijft dat dit type versnellingsbak makkelijker in onderhoud is. Veel bestuurders hebben met een handgeschakelde bak ook een beter gevoel met de auto.

Andere mensen kiezen juist weer graag voor de automaat. Wanneer je de Skoda private lease auto met automaat besteld kun je in ieder geval rekenen op een vloeiende overschakeling en rit. Het is wel zo dat dit type versnellingsbak meer onderhoud nodig heeft, maar bij private lease zijn deze kosten al inbegrepen. Het is vaak wel zo dat een automaat iets duurder is in de private lease. Dit heeft te maken met de hogere onderhoudskosten van deze versnellingsbak.

Vroeger was het nog wel een verschil of je veel in de stad reed of juist veel op de snelweg. In het laatste geval was een automaat prettiger rijden volgens velen. Inmiddels zijn de automaten sterk verbeterd en maakt het niets meer uit waar je de auto voor inzet. In dit geval is het gewoon een kwestie van gevoel en wat je zelf als prettig ervaart.

Elektrisch of benzine?

Bij Skoda private lease heb je tegenwoordig ook de keuze om volledig elektrisch te rijden. Daarnaast blijft het assortiment groot met benzinemotoren. Er zijn uiteraard talloze voordelen en nadelen te benoemen om te kiezen voor elektrisch rijden of juist om een benzinemotor te kiezen. Hierbij gaat de keuze wel een stukje verder dan enkel groen en bewust denken. De keuze heeft vaak ook direct en op de lange termijn gevolgen voor de portemonnee. Wij hebben een mooie lijst samengesteld van de voor- en nadelen zodat de keuze voor de juiste aandrijflijn wat makkelijker wordt.

Skoda private lease elektrisch rijden

VoordelenNadelen
Minder onderhoud noodzakelijkDuurder in de private lease
Groene keuzeOplaadpunt aan huis voor eigen rekening
Goedkoper opladenOpladen neemt wel veel tijd in beslag
Subsidieregeling vanuit de overheidAltijd een automatische versnellingsbak
Kans op pech onderweg aanzienlijk kleiner

Skoda private lease benzine

VoordelenNadelen
Goedkoopste keuze in de private leaseMeer onderhoud noodzakelijk
Snel weer onderweg bij het tankenBenzineprijs is stevig aan de prijs
Keuze uit handgeschakeld of automaatGeen subsidieregelingen vanuit de overheid
Kleinere modellen ook beschikbaarHet is zeker niet de milieubewuste keuze
Ruimste assortiment

Compact rijden of toch groter?

Een veelgestelde vraag is of je daadwerkelijk een Skoda compacte auto moet nemen of dat een grotere Skoda private lease auto meer voordelen biedt. Het is allereerst belangrijk om te kijken naar de persoonlijke situatie. Hierbij kun je voor jezelf nagaan of je de auto veelal in of rondom de stad gebruikt of juist meer kilometers maakt. Wanneer je veel in en rondom de stad rijdt is een compacte auto doorgaans een prima keuze. Deze compactere auto’s zijn vaak goedkoper in de private lease en rijden een stuk zuiniger.

Een grotere Skoda private lease auto biedt wellicht wat andere voordelen met zich mee. Zo zijn de auto’s uiteraard ruimer en dus ideaal voor de gezinnen. Doorgaans zullen deze grotere auto’s wat luxer uitgerust zijn. Dit laatste levert natuurlijk ook een stukje comfort op. Hierdoor zijn de grotere auto’s vaak ook weer beter geschikt voor de langere afstanden. Let bij dergelijke keuzes natuurlijk wel altijd op het aantal vrije kilometers wat je jaarlijks kunt rijden. Wanneer je buiten deze vrije kilometers komt zul je flink moeten bijbetalen (afhankelijk van de leasemaatschappij). Bedenk dus het volgende alvorens je de juiste keuze kunt maken:

  • Is de auto voor in en rondom de stad of juist voor meer kilometers?
  • Is de Skoda private lease auto voor jezelf of deelt het gezin ook deze auto?
  • Hoeveel vrije kilometers per jaar heb je nodig?
  • Heb je bepaalde wensen en eisen qua comfort?

Mis je een Skoda private lease aanbieding? Mail het ons!