Private leasebedrag

Waar bestaat het private leasebedrag uit?

Wanneer je besluit om een auto privé te leasen kunnen er een hoop vragen ontstaan. Een van deze vragen is uiteraard waaruit het leasebedrag is opgebouwd. Sommige leasemaatschappijen hanteren immers andere tarieven voor exact dezelfde auto. Elk bedrijf is uiteraard vrij om te bepalen welk leasetarief er op een auto wordt geplakt. Je kunt echter met het leasebedrag al snel opmerken welke partij mogelijk de beste afspraken heeft weten af te dwingen bij verschillende partijen.

Private leasebedrag

Vaste tarieven

Op bepaalde onderdelen binnen het private leasebedrag kan simpelweg niet worden afgedongen door de aanbieder. Een belangrijk gegeven is dat binnen het leasebedrag onder andere de wegenbelasting is opgenomen. Deze tarieven worden jaarlijks vastgesteld en kunnen dus niet door leasemaatschappijen worden bepaald. Deze kosten zullen binnen het contract worden opgenomen.

Variabele tarieven

Op dit vlak kunnen de verschillende aanbieders elkaar goed concurreren. Onder de zogenoemde variabele prijzen kun je verschillende zaken onderbrengen. Het zijn afzonderlijk zaken waar een bedrijf afspraken met verschillende partijen over kan maken. De korting die is afgedwongen kan dan doorgerekend worden in de maandelijkse tarieven voor de private lease.

Het zijn juist deze elementen die het private leasetarief enorm bepalen. Als een leasemaatschappij meerdere auto’s van hetzelfde type koopt zal deze meer korting krijgen dan wanneer er een losse auto wordt besteld. Afhankelijk van de grootte van het totale wagenpark kan er nog een leuke korting bedongen worden voor pechhulp of verzekering.

Onderscheid

Je zult onder meer door de prijs een enorm onderscheid kunnen maken in de verschillende bedrijven. Een kleinere leasemaatschappij zal doorgaans een fractie duurder zijn dan wanneer je bij een grote leasemaatschappij aanklopt. Dit laatste is natuurlijk wel enkel van toepassing wanneer je puur en alleen naar de prijs kijkt.

Een stukje service is ook van belang. Ga daarom ook goed na hoe je bijvoorbeeld onderhoud kunt laten plegen aan de private leaseauto en hoe schade eventueel wordt afgehandeld. Het zijn vaak juist deze kleine maar belangrijke zaken waar een kleinere leasemaatschappij weer beter uit de bus komt.

Wat valt buiten dit leasebedrag?

Bij het afgesproken private leasebedrag is vrijwel alles opgenomen. Je kunt wat dat betreft zorgeloos gaan rijden. Er zijn echter nog wel enkele zaken die buiten dit bedrag vallen. Deze zaken zijn:

  • Brandstof voor de auto
  • Boetes
  • Tol(kosten)
  • Auto wassen

In tegenstelling tot de auto van de zaak betaal je bij private lease dus nog wel zelf de brandstof. Overige zaken die in het bovenstaande rijtje staan vermeld zijn veelal zaken die bij een zakelijke rijder ook voor eigen rekening komen. Hierin zijn er dan verder geen verschillen op te merken. 

Nog vragen? Neem gerust contact met ons op!