Peugeot private lease

Ons actuele en complete aanbod van Peugeot

Peugeot (private lease) is een van de oudste autofabrikanten ter wereld. Het bedrijf werd opgericht in 1810, maar bouwde zijn eerste echte auto pas in 1890. Vroege modellen werden aangeduid met verschillende namen, totdat in 1929 werd overgestapt op het bekende systeem van drie cijfers met een nul in het midden. In 1975 nam Peugeot zijn concurrent Citroën over en drie jaar later volgde de aankoop van de Europese divisie van Chrysler (de Chrysler/Simca-modellen werden later als Talbot op de markt gebracht). PSA Group bestaat nu uit Peugeot, Citroën, DS en Opel/Vauxhall. Peugeot levert de 108, 208, 308 en 508. Daarbij zijn er de SUV’s 2008, 3008 en 5008. Het Franse merk is erg succesvol geweest in de rallysport en heeft ook Le Dakar en de 24 uur van Le Mans gewonnen.

Armand Peugeot, die in 1865 in het familiebedrijf actief werd, raakte na een ontmoeting met Gottlieb Daimler overtuigt van het concept van de auto. In 1890 introduceerde hij een vierwieler met een motor van Panhard (een in licentie gebouwde Daimler-krachtbron). Negen jaar later bouwde zijn onderneming al driehonderd auto’s per jaar. Peugeot had al snel het belang van racen door. In 1894 won het merk de langeafstandsrace Parijs-Rouen.

Peugeot private lease

Automaat of handgeschakeld?

Wij kunnen ons voorstellen dat het lastig is om te kiezen of je de Peugeot private lease auto nu met een automatische versnellingsbak wenst of juist handgeschakeld. De keuze is echter geheel persoonlijk en en net wat je maar gewend bent. Zo heb je het kamp handgeschakeld. Een feit is en blijft dat dit type versnellingsbak makkelijker in onderhoud is. Veel bestuurders hebben met een handgeschakelde bak ook een beter gevoel met de auto.

Andere mensen kiezen juist weer graag voor de automaat. Wanneer je de Peugeot private lease auto met automaat besteld kun je in ieder geval rekenen op een vloeiende overschakeling en rit. Het is wel zo dat dit type versnellingsbak meer onderhoud nodig heeft, maar bij private lease zijn deze kosten al inbegrepen. Het is vaak wel zo dat een automaat iets duurder is in de private lease. Dit heeft te maken met de hogere onderhoudskosten van deze versnellingsbak.

Vroeger was het nog wel een verschil of je veel in de stad reed of juist veel op de snelweg. In het laatste geval was een automaat prettiger rijden volgens velen. Inmiddels zijn de automaten sterk verbeterd en maakt het niets meer uit waar je de auto voor inzet. In dit geval is het gewoon een kwestie van gevoel en wat je zelf als prettig ervaart.

Elektrisch of benzine?

Bij Peugeot private lease heb je tegenwoordig ook de keuze om volledig elektrisch te rijden. Daarnaast blijft het assortiment groot met benzinemotoren. Er zijn uiteraard talloze voordelen en nadelen te benoemen om te kiezen voor elektrisch rijden of juist om een benzinemotor te kiezen. Hierbij gaat de keuze wel een stukje verder dan enkel groen en bewust denken. De keuze heeft vaak ook direct en op de lange termijn gevolgen voor de portemonnee. Wij hebben een mooie lijst samengesteld van de voor- en nadelen zodat de keuze voor de juiste aandrijflijn wat makkelijker wordt.

Peugeot private lease elektrisch rijden

VoordelenNadelen
Minder onderhoud noodzakelijkDuurder in de private lease
Groene keuzeOplaadpunt aan huis voor eigen rekening
Goedkoper opladenOpladen neemt wel veel tijd in beslag
Subsidieregeling vanuit de overheidAltijd een automatische versnellingsbak
Kans op pech onderweg aanzienlijk kleiner

Peugeot private lease benzine

VoordelenNadelen
Goedkoopste keuze in de private leaseMeer onderhoud noodzakelijk
Snel weer onderweg bij het tankenBenzineprijs is stevig aan de prijs
Keuze uit handgeschakeld of automaatGeen subsidieregelingen vanuit de overheid
Kleinere modellen ook beschikbaarHet is zeker niet de milieubewuste keuze
Ruimste assortiment

Compact rijden of toch groter?

Een veelgestelde vraag is of je daadwerkelijk een Peugeot compacte auto moet nemen of dat een grotere Peugeot private lease auto meer voordelen biedt. Het is allereerst belangrijk om te kijken naar de persoonlijke situatie. Hierbij kun je voor jezelf nagaan of je de auto veelal in of rondom de stad gebruikt of juist meer kilometers maakt. Wanneer je veel in en rondom de stad rijdt is een compacte auto doorgaans een prima keuze. Deze compactere auto’s zijn vaak goedkoper in de private lease en rijden een stuk zuiniger.

Een grotere Peugeot private lease auto biedt wellicht wat andere voordelen met zich mee. Zo zijn de auto’s uiteraard ruimer en dus ideaal voor de gezinnen. Doorgaans zullen deze grotere auto’s wat luxer uitgerust zijn. Dit laatste levert natuurlijk ook een stukje comfort op. Hierdoor zijn de grotere auto’s vaak ook weer beter geschikt voor de langere afstanden. Let bij dergelijke keuzes natuurlijk wel altijd op het aantal vrije kilometers wat je jaarlijks kunt rijden. Wanneer je buiten deze vrije kilometers komt zul je flink moeten bijbetalen (afhankelijk van de leasemaatschappij). Bedenk dus het volgende alvorens je de juiste keuze kunt maken:

  • Is de auto voor in en rondom de stad of juist voor meer kilometers?
  • Is de Peugeot private lease auto voor jezelf of deelt het gezin ook deze auto?
  • Hoeveel vrije kilometers per jaar heb je nodig?
  • Heb je bepaalde wensen en eisen qua comfort?

Gebruikte of nieuwe Peugeot private leasen?

In de bovenstaande lijst komt regelmatig een gebruikte Peugeot voor. Het kan juist erg voordelig zijn om een gebruikte Peugeot te private leasen. Veelal hebben de gebruikte modellen nog een lage kilometerstand. Als nieuwe eigenaar kun je er daarnaast van uitgaan dat het onderhoud ook door een dealer is gedaan. Door het eerste gebruik is het geen nieuwe auto meer, maar nog wel een prima Peugeot om voor de dag mee te komen.

Door het lichte gebruik kun je ook rekenen op een lager maandtarief. Zo kun je een mooie Peugeot private leasen al voor nog geen € 200,- per maand. Als extra voordeel kun je er ook op rekenen dat de auto snel in jouw bezit is, want hij is immers op voorraad. Afhankelijk van het model en de kilometerstand kunnen de vrije kilometers nog wel gewijzigd worden. Helaas is het niet mogelijk om de auto naar wens aan te passen, maar hier is het maandtarief dan ook naar.

Mis je een Peugeot private lease aanbieding? Mail het ons!