Oude auto inruilen bij private lease

Hoe zit het met mijn bestaande auto?

Een veelvoorkomende vraag is of je jouw oude auto kunt inruilen bij private lease. In veel gevallen kan dit zeker en je kunt deze auto nog eens nuttig inzetten. Deze oude auto kan namelijk ingezet worden als onderhandelingsmiddel. In het onderstaande artikel leggen wij graag uit hoe je de oude auto kunt inruilen wanneer je overstapt naar private lease.

Oude auto inruilen bij private lease

Waarom niet zelf verkopen?

Je kunt je afvragen waarom je de oude auto niet gaat verkopen. Het klopt inderdaad dat je via websites, zoals Marktplaats, vaak net iets meer geboden krijgt als wanneer je de auto als inruiler aanbiedt. Je bent dan echter wel overgeleverd aan dergelijke websites en je weet nooit wie je aan de deur hebt staan. Het is daarnaast maar de vraag hoe lang je er over doet om de auto werkelijk te verkopen.

Je kunt jezelf dus een hoop moeite besparen door de oude gewoon als inruiler mee te nemen in de verschillende offertes. Juist hierdoor wordt de auto nog eens interessant en levert juist meer plezier op dan ellende.

Oude auto als inruiler

Het is verstandig om jouw oude auto als inruiler aan te bieden bij de verschillende leasemaatschappijen. Je slaat het hele verhaal over van het zelf verkopen van de auto. In plaats hiervan zal de aanbieder een reëel bod doen op de auto. Het kan overigens zijn dat er bepaalde bedrijven geen inruilers accepteren. In dat geval moet je dit bedrijf dus misschien even overslaan of in een zijstraat parkeren. De inruiler kan namelijk wel erg nuttig zijn in dit verhaal.

Door de auto in te ruilen kun je ongestoord nog even rondrijden zonder zorgen. Op de dag dat je de nieuwe auto kunt halen kun jij jouw oude auto gewoon achterlaten. Hierdoor heb je nooit meer dan twee auto’s op jouw naam staan. Je hoeft daarnaast dan ook niet over het transport na te denken.

Een ander voordeel is dat de waarde van deze oude auto verrekent wordt in het maandbedrag van de leaseprijs. Hierdoor zullen de maandelijkse kasten iets zakken. Afhankelijk van de dagwaarde van de auto kan dit een leuke besparing zijn.

Offertes onderling uitspelen

Het is verstandig om bij verschillende leasemaatschappijen offertes op te vragen in combinatie met de inruil van jouw auto. Je moet dan vaak het kenteken opgeven alsmede de staat van de auto. Wanneer je dit hebt doorgegeven zal een bedrijf een offerte uitbrengen inclusief de inruil van de auto.

De verschillende bedrijven hebben er baat bij om jou een nieuwe auto te ‘verkopen’. Speel dit dan ook op een slimme manier en benader uiteindelijk de partij waar jouw droomauto staat. Als de inruilwaarde dan nog wat aan de lage kant is kun je dit nog mooi uitspelen met de andere offertes die je hebt. Er bestaat een gedegen kans dat het bedrijf mee zal gaan in de hogere dagwaarde. Op deze manier heb je toch jouw droomauto voor een lager maandelijks tarief.

De waarde van mijn oude auto

Er zijn talloze manieren om te bekijken wat jouw oude auto nog waard is. Marktplaats is in ieder geval een slecht voorbeeld. Hier staan vaak auto’s op ven autobedrijven en hier zit dus marge tussen. In dit geval moeten wij kijken naar de dagwaarde van de auto. Dit is de waarde die leasemaatschappijen hanteren. Op de website van de ANWB vind je een handige koerslijst waar je de actuele dagwaarde kunt terugvinden. Dit zijn de prijzen die je minimaal mag verwachten van een autobedrijf.

Er zijn ook enkele andere online aanbieders die juist oude auto’s inkopen. Deze bedrijven bieden vaak net iets meer, maar blijven wel reëel. Het loont de moeite om hier ook de prijs op te vragen van de auto door simpelweg het kenteken in te voeren. Met deze informatie weet je globaal wat je mag verwachten op de offertes die zullen komen.

Nog vragen? Neem gerust contact met ons op!