Opel private lease

Ons actuele en complete aanbod van Opel

Opel (private lease) is sinds 2017 onderdeel van de PSA Group (Peugeot, Citroën en DS). Daarvoor was het maar liefst achtentachtig jaar lang in handen van General Motors. Opel was met de Corsa, Kadett en Astra ooit de onbetwiste marktleider in Nederland, heeft die positie heeft het al lang geleden moeten afstaan. Sinds het jaar 2000 heeft de Duitse fabrikant geen winst meer gemaakt. Daarom besloot General Motors het merk uit Rüsselsheim te verkopen. In het Verenigde Koninkrijk worden de modellen van Opel onder merknaam Vauxhall op de markt gebracht. Het huidige programma bestaat onder meer uit de Adam, Corsa, Astra, Insignia, Zafira en de SUV’s Crossland X, Mokka X en Grandland X.

Opel werd al in 1862 opgericht door Adam Opel. In eerste instantie maakte het bedrijf naaimachines, maar daar kwamen in 1886 fietsen bij. Dertien jaar later stelde Opel zijn eerste auto voor, maar die was geen succes. De 4/8 PS uit 1909 was dat wel. Het wagentje was relatief betaalbaar en was door zijn betrouwbaarheid geliefd bij doctoren die huisbezoeken moesten afleggen. De 4/8 PS kreeg de bijnaam ‘Doktorwagen’.

Opel Crossland
Opel Private Lease

Gebruikte of nieuwe Opel private leasen?

In de bovenstaande lijst komt regelmatig een gebruikte Opel voor. Het kan juist erg voordelig zijn om een gebruikte Opel te private leasen. Veelal hebben de gebruikte modellen nog een lage kilometerstand. Als nieuwe eigenaar kun je er daarnaast van uitgaan dat het onderhoud ook door een dealer is gedaan. Door het eerste gebruik is het geen nieuwe auto meer, maar nog wel een prima Opel om voor de dag mee te komen.

Door het lichte gebruik kun je ook rekenen op een lager maandtarief. Zo kun je een mooie Opel private leasen al voor nog geen € 400,- per maand. Als extra voordeel kun je er ook op rekenen dat de auto snel in jouw bezit is, want hij is immers op voorraad. Afhankelijk van het model en de kilometerstand kunnen de vrije kilometers nog wel gewijzigd worden. Helaas is het niet mogelijk om de auto naar wens aan te passen, maar hier is het maandtarief dan ook naar.

Automaat of handgeschakeld?

Wij kunnen ons voorstellen dat het lastig is om te kiezen of je de Opel private lease auto nu met een automatische versnellingsbak wenst of juist handgeschakeld. De keuze is echter geheel persoonlijk en en net wat je maar gewend bent. Zo heb je het kamp handgeschakeld. Een feit is en blijft dat dit type versnellingsbak makkelijker in onderhoud is. Veel bestuurders hebben met een handgeschakelde bak ook een beter gevoel met de auto.

Andere mensen kiezen juist weer graag voor de automaat. Wanneer je de Opel private lease auto met automaat besteld kun je in ieder geval rekenen op een vloeiende overschakeling en rit. Het is wel zo dat dit type versnellingsbak meer onderhoud nodig heeft, maar bij private lease zijn deze kosten al inbegrepen. Het is vaak wel zo dat een automaat iets duurder is in de private lease. Dit heeft te maken met de hogere onderhoudskosten van deze versnellingsbak.

Vroeger was het nog wel een verschil of je veel in de stad reed of juist veel op de snelweg. In het laatste geval was een automaat prettiger rijden volgens velen. Inmiddels zijn de automaten sterk verbeterd en maakt het niets meer uit waar je de auto voor inzet. In dit geval is het gewoon een kwestie van gevoel en wat je zelf als prettig ervaart.

Compact rijden of toch groter?

Een veelgestelde vraag is of je daadwerkelijk een Opel compacte auto moet nemen of dat een grotere Opel private lease auto meer voordelen biedt. Het is allereerst belangrijk om te kijken naar de persoonlijke situatie. Hierbij kun je voor jezelf nagaan of je de auto veelal in of rondom de stad gebruikt of juist meer kilometers maakt. Wanneer je veel in en rondom de stad rijdt is een compacte auto doorgaans een prima keuze. Deze compactere auto’s zijn vaak goedkoper in de private lease en rijden een stuk zuiniger.

Een grotere Opel private lease auto biedt wellicht wat andere voordelen met zich mee. Zo zijn de auto’s uiteraard ruimer en dus ideaal voor de gezinnen. Doorgaans zullen deze grotere auto’s wat luxer uitgerust zijn. Dit laatste levert natuurlijk ook een stukje comfort op. Hierdoor zijn de grotere auto’s vaak ook weer beter geschikt voor de langere afstanden. Let bij dergelijke keuzes natuurlijk wel altijd op het aantal vrije kilometers wat je jaarlijks kunt rijden. Wanneer je buiten deze vrije kilometers komt zul je flink moeten bijbetalen (afhankelijk van de leasemaatschappij). Bedenk dus het volgende alvorens je de juiste keuze kunt maken:

  • Is de auto voor in en rondom de stad of juist voor meer kilometers?
  • Is de Opel private lease auto voor jezelf of deelt het gezin ook deze auto?
  • Hoeveel vrije kilometers per jaar heb je nodig?
  • Heb je bepaalde wensen en eisen qua comfort?

Mis je een Opel private lease aanbieding? Mail het ons!