Mazda private lease

Ons actuele en complete aanbod van Mazda

Eigenlijk heet de Japanse fabrikant pas sinds 1984 Mazda (private lease). Daarvoor ging het bedrijf door het leven als Toyo Kogyo. De naam Mazda werd in 1931 voor het eerst gebruik op een gemotoriseerde riksja, de Mazdago. De eerste echte auto verscheen in de vorm van de R360 (1960 – 1966). Mazda staat bekend om het gebruik van de zogenoemde Wankelmotor, of rotatiemotor. Die werd in 1967 geïntroduceerd in de Cosmo. Van 1974 tot en met 2015 werkte Mazda samen met Ford. Een van de bekendste modellen van het merk is de MX-5. Deze compacte roadster is de succesvolste tweezits open sportwagen ter wereld.

Zoals veel Japanse autofabrikanten begon Mazda met het uitbrengen van zogenoemde ‘kei cars’. De R360 was een piepklein karretje dat niet meer dan 380 kilogram woog. Hij werd in 1962 aangevuld met de Carol, een iets volwassener tweedeurs sedannetje. Het model kreeg in 1972 een opvolger in de vorm van de Chantez, wat ‘zingen’ betekent in het Frans. Na 1976 hield Mazda de kei-markt voor gezien en zou daarop pas in 1989 terugkeren met een nieuwe Carol.

Mazda private lease heeft lang de modelaanduidingen 121, 323, 626 en 929 gebruikt, maar is in 2002 overgestapt op nog simpelere cijfers. De 6 was het eerste voorbeeld daarvan, gevolgd door de 2 (2002), 3 (2004) en 5 (2005). SUV’s en crossover krijgen de letters CX voor hun aanduidingen. In Nederland zijn er de CX-3 en CX-5, maar in Japan is er sinds 2017 ook nog de grotere CX-8. Nog omvangrijker is de CX-9, die vooral in Noord-Amerika wordt verkocht.

Mazda private lease

Automaat of handgeschakeld?

Wij kunnen ons voorstellen dat het lastig is om te kiezen of je de Mazda private lease auto nu met een automatische versnellingsbak wenst of juist handgeschakeld. De keuze is echter geheel persoonlijk en en net wat je maar gewend bent. Zo heb je het kamp handgeschakeld. Een feit is en blijft dat dit type versnellingsbak makkelijker in onderhoud is. Veel bestuurders hebben met een handgeschakelde bak ook een beter gevoel met de auto.

Andere mensen kiezen juist weer graag voor de automaat. Wanneer je de Mazda private lease auto met automaat besteld kun je in ieder geval rekenen op een vloeiende overschakeling en rit. Het is wel zo dat dit type versnellingsbak meer onderhoud nodig heeft, maar bij private lease zijn deze kosten al inbegrepen. Het is vaak wel zo dat een automaat iets duurder is in de private lease. Dit heeft te maken met de hogere onderhoudskosten van deze versnellingsbak.

Vroeger was het nog wel een verschil of je veel in de stad reed of juist veel op de snelweg. In het laatste geval was een automaat prettiger rijden volgens velen. Inmiddels zijn de automaten sterk verbeterd en maakt het niets meer uit waar je de auto voor inzet. In dit geval is het gewoon een kwestie van gevoel en wat je zelf als prettig ervaart.

Mis je een Mazda private lease aanbieding? Mail het ons!