Kia private lease

Ons actuele en complete aanbod van Kia

Kia (private lease) betekent ‘komt uit het oosten’. Het bedrijf bouwde zijn eerste auto’s pas in 1974. Dat waren in licentie geproduceerde modellen van onder meer Mazda, Fiat en Peugeot. Tussen 1981 en 1986 mocht Kia geen auto’s produceren. Dat werd aan het bedrijf opgelegd door de toenmalige dictator van Zuid-Korea Chun Doo-hwan. Toen Kia daarna weer begon, sloot het een overeenkomst met Ford (dat toen samenwerkte met Mazda) en bouwde vooral afgeleiden van onder meer de Mazda 121 en Capella. Sinds 2005 richt het merk zich duidelijk op de Europese markt. Het trok voormalig Volkswagen-ontwerper Peter Schreyer aan en begon gestaag te bouwen aan een nieuwe identiteit.

De autoproductie begon in 1974 bescheiden met alleen de Brisa en Brisa II, wat kopieën waren van de Mazda Familia en Grand Familia. Kia werd al in 1944 opgericht, maar hield zich in de decennia daarna bezig met de fabricage van stalen buizen, fietsen en in licentie gebouwde motorfietsen (Honda) en lichte vrachtwagens (Mazda). Na een aantal jaren geen auto’s gemaakt te hebben, werd in 1986 de productie weer opgestart. In dat jaar rolden er 26 van de band. In 1987 alweer 95.000.

Kia private lease

Automaat of handgeschakeld?

Wij kunnen ons voorstellen dat het lastig is om te kiezen of je de Kia private lease auto nu met een automatische versnellingsbak wenst of juist handgeschakeld. De keuze is echter geheel persoonlijk en en net wat je maar gewend bent. Zo heb je het kamp handgeschakeld. Een feit is en blijft dat dit type versnellingsbak makkelijker in onderhoud is. Veel bestuurders hebben met een handgeschakelde bak ook een beter gevoel met de auto.

Andere mensen kiezen juist weer graag voor de automaat. Wanneer je de Kia private lease auto met automaat besteld kun je in ieder geval rekenen op een vloeiende overschakeling en rit. Het is wel zo dat dit type versnellingsbak meer onderhoud nodig heeft, maar bij private lease zijn deze kosten al inbegrepen. Het is vaak wel zo dat een automaat iets duurder is in de private lease. Dit heeft te maken met de hogere onderhoudskosten van deze versnellingsbak.

Vroeger was het nog wel een verschil of je veel in de stad reed of juist veel op de snelweg. In het laatste geval was een automaat prettiger rijden volgens velen. Inmiddels zijn de automaten sterk verbeterd en maakt het niets meer uit waar je de auto voor inzet. In dit geval is het gewoon een kwestie van gevoel en wat je zelf als prettig ervaart.

Elektrisch of benzine?

Bij Kia private lease heb je tegenwoordig ook de keuze om volledig elektrisch te rijden. Daarnaast blijft het assortiment groot met benzinemotoren. Er zijn uiteraard talloze voordelen en nadelen te benoemen om te kiezen voor elektrisch rijden of juist om een benzinemotor te kiezen. Hierbij gaat de keuze wel een stukje verder dan enkel groen en bewust denken. De keuze heeft vaak ook direct en op de lange termijn gevolgen voor de portemonnee. Wij hebben een mooie lijst samengesteld van de voor- en nadelen zodat de keuze voor de juiste aandrijflijn wat makkelijker wordt.

Kia private lease elektrisch rijden

VoordelenNadelen
Minder onderhoud noodzakelijkDuurder in de private lease
Groene keuzeOplaadpunt aan huis voor eigen rekening
Goedkoper opladenOpladen neemt wel veel tijd in beslag
Subsidieregeling vanuit de overheidAltijd een automatische versnellingsbak
Kans op pech onderweg aanzienlijk kleiner

Kia private lease benzine

VoordelenNadelen
Goedkoopste keuze in de private leaseMeer onderhoud noodzakelijk
Snel weer onderweg bij het tankenBenzineprijs is stevig aan de prijs
Keuze uit handgeschakeld of automaatGeen subsidieregelingen vanuit de overheid
Kleinere modellen ook beschikbaarHet is zeker niet de milieubewuste keuze
Ruimste assortiment

Compact rijden of toch groter?

Een veelgestelde vraag is of je daadwerkelijk een Kia compacte auto moet nemen of dat een grotere Kia private lease auto meer voordelen biedt. Het is allereerst belangrijk om te kijken naar de persoonlijke situatie. Hierbij kun je voor jezelf nagaan of je de auto veelal in of rondom de stad gebruikt of juist meer kilometers maakt. Wanneer je veel in en rondom de stad rijdt is een compacte auto doorgaans een prima keuze. Deze compactere auto’s zijn vaak goedkoper in de private lease en rijden een stuk zuiniger.

Een grotere Kia private lease auto biedt wellicht wat andere voordelen met zich mee. Zo zijn de auto’s uiteraard ruimer en dus ideaal voor de gezinnen. Doorgaans zullen deze grotere auto’s wat luxer uitgerust zijn. Dit laatste levert natuurlijk ook een stukje comfort op. Hierdoor zijn de grotere auto’s vaak ook weer beter geschikt voor de langere afstanden. Let bij dergelijke keuzes natuurlijk wel altijd op het aantal vrije kilometers wat je jaarlijks kunt rijden. Wanneer je buiten deze vrije kilometers komt zul je flink moeten bijbetalen (afhankelijk van de leasemaatschappij). Bedenk dus het volgende alvorens je de juiste keuze kunt maken:

  • Is de auto voor in en rondom de stad of juist voor meer kilometers?
  • Is de Kia private lease auto voor jezelf of deelt het gezin ook deze auto?
  • Hoeveel vrije kilometers per jaar heb je nodig?
  • Heb je bepaalde wensen en eisen qua comfort?

Gebruikte of nieuwe Kia private leasen?

In de bovenstaande lijst komt regelmatig een gebruikte Kia voor. Het kan juist erg voordelig zijn om een gebruikte Kia te private leasen. Veelal hebben de gebruikte modellen nog een lage kilometerstand. Als nieuwe eigenaar kun je er daarnaast van uitgaan dat het onderhoud ook door een dealer is gedaan. Door het eerste gebruik is het geen nieuwe auto meer, maar nog wel een prima Kia om voor de dag mee te komen.

Door het lichte gebruik kun je ook rekenen op een lager maandtarief. Zo kun je een mooie Kia private leasen al voor nog geen € 200,- per maand. Als extra voordeel kun je er ook op rekenen dat de auto snel in jouw bezit is, want hij is immers op voorraad. Afhankelijk van het model en de kilometerstand kunnen de vrije kilometers nog wel gewijzigd worden. Helaas is het niet mogelijk om de auto naar wens aan te passen, maar hier is het maandtarief dan ook naar.

Mis je een Kia private lease aanbieding? Mail het ons!