Laat je vooral goed informeren!

Wat is private lease nu eigenlijk en hoe werkt het?

Al geruime tijd kennen wij de term leasen al in Nederland. Veelal wordt deze term geassocieerd met werknemers die een auto van de zaak krijgen. Sinds enkel jaren is echter de term private lease om de hoek komen kijken. Met private lease wordt het voor Jan Modaal ook mogelijk gemaakt om een splinternieuwe auto te rijden voor een vast maandbedrag. Het enige wat jij nog moet doen is tanken.

Om het eenvoudig uit te leggen kun je private lease het beste nog vergelijken met het huren van een auto. Je sluit met het bedrijf een contract af voor een bepaalde periode. In deze periode spreek je af dat je maximaal zoveel kilometers rijdt. Na deze periode lever je de auto gewoon weer in bij de dealer. Indien je meer kilometers hebt gemaakt dan aanvankelijk was afgesproken zul je hiervoor nog een rekening krijgen. Alle overige kosten, zoals regulier onderhoud en verzekering, zitten al bij de maandprijs inbegrepen.

Wij kunnen ons voorstellen dat deze beknopte uitleg nog niet voldoende informatie biedt. Je bent wellicht op zoek naar specifiek wat informatie over een onderwerp binnen private lease. Hieronder tref je alle informatieblokken aan waarover wij uitgebreid geschreven hebben. Als je hierna alsnog vragen hebt kun je ons altijd via het contactformulier bereiken.

Laat je vooral goed informeren!

Pas op voor huurkoop !
Er is helaas ook weer een nieuwe trend onder autodealers. Vooral bij autodealers van tweedehands auto’s wordt nog wel eens private lease aangeboden. Deze term is echter niet correct en er wordt dan een constructie aangeboden van huurkoop. Je betaalt dan een vast bedrag per maand, maar je bent dan nog wel verantwoordelijk voor het onderhoud en alle overige zaken. Alle voordelen van private lease vervallen plotseling in deze vaak schimmige constructies. Bij private lease zitten dus ook de kosten voor wegenbelasting en verzekering in de maandpremie opgenomen. Bij huurkoop moet je deze nog apart daarnaast zelf regelen en betalen. Let hier dus goed op, want in veel gevallen is het afsluiten van een persoonlijke lening vele malen goedkoper.

Financiële plaatje private lease

Veelgestelde vragen over private lease gaan vaak over de financiële zaken. Alhoewel steeds vaker de informatie duidelijk wordt gecommuniceerd roept dit vaak ook nog wat extra vragen op.

We moeten daarnaast niet vergeten dat een hoop zaken onbesproken blijven of slechts kort worden behandeld. Het is juist dit gedeelte waar je zeker niet te ligt over moet denken. Bij een verkeerde keuze kan dit immers verregaande gevolgen hebben.

Wij hebben de meest gestelde vragen zo goed en uitgebreid mogelijk beantwoord. Het kan natuurlijk zijn dat je nog met vragen blijft zitten, omdat je wellicht een specifieke situatie hebt. Wij beantwoorden deze vragen dan graag persoonlijk. Je kunt hiervoor contact met ons opnemen.

Private lease en het contract

Naast het financiële plaatje ga je met private lease natuurlijk ook een contract aan. Zowel de contractant (jij dus) als de acceptant (de leasemaatschappij) moeten het hier onderling over eens zijn.

De contracten zijn tegenwoordig erg helder en bevatten vrijwel geen verrassingen. Dit komt mede dankzij de komst van het Keurmerk Private Lease. Sindsdien is het voor een particulier een stuk eenvoudiger om de juiste keuze te maken.

Wij hebben een lijst met veelgestelde vragen gemaakt en deze zo goed en uitgebreid mogelijk beantwoord. Hierdoor kan vrijwel geen enkele vraag meer onbeantwoord zijn over private lease.

Wij hebben de meeste vragen voor jou op een rij gezet. Het kan natuurlijk zijn dat er alsnog vragen open blijven staan. In dat geval willen wij jou graag persoonlijk helpen. Hiervoor kun je gratis en vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij proberen jouw vraag dan zo goed en zo snel mogelijk te beantwoorden. Op deze manier ga je voorbereid op pad voor een nieuwe private lease auto.

Nog vragen? Neem gerust contact met ons op!