Gedupeerd door Car Driver Deals?

Wat is er exact aan de hand bij Car Driver Deals?

In het kort gezegd is Car Driver Deals hun financiële verplichtingen niet nagekomen. De website doet vermoeden dat ze een eigen vloot hebben van auto’s, maar dit is niet het geval. Bij elk contract wordt de juiste partner gezocht waarna de auto gehuurd wordt. Jij hebt als particulier wel een financiële verplichting aan Car Driver Deals, maar niet aan het verhuurbedrijf of leasemaatschappij waar dit bedrijf mee samenwerkt.

Op dit laatste stuk is het nu stukgelopen. Volgens meerdere bedrijven heeft Car Driver Deals niet voldaan aan zijn financiële verplichtingen. Wanneer je in de algemene voorwaarden van het bedrijf kijkt wordt hier in kleine lettertjes wel gemeld dat de auto mogelijk elders wordt betrokken. In dat geval is een ander bedrijf dus rechtmatig eigenaar van de auto.

Car Driver Deals heeft bijna 3000 auto’s van 50 bedrijven in haar wagenpark. CDD is onderdeel van Atvangarde BV. Met dat bedrijf hebben Alcredis en andere autoleveranciers alle contracten ontbonden. Onduidelijk is hoeveel auto’s er nu moeten worden ingeleverd. Er zouden volgens klanten minstens honderden leaserijders gedupeerd zijn.

Gedupeerd door Car Driver Deals?

Hoe reageert Car Driver Deals?

In een verklaring op hun website wordt momenteel kort en bondig het volgende gemeld.

“Afgelopen dagen werden wij plotseling geconfronteerd met een subjectief mediabericht waarin bewust zonder wederhoor naar ons verwezen zou worden.

Een klein aantal leveranciers heeft als reactie hierop zonder juridische grondslag en zonder voorafgaand overleg besloten auto’s op te gaan halen bij onze klanten. Graag hadden wij onze klanten vooraf geïnformeerd en vervanging geregeld. Wij begrijpen dat dit een enorme impact heeft op de betreffende klanten en betreuren dit ten zeerste.

Car Driver Deals is momenteel druk aan het zoeken naar een oplossing/alternatief voor de betrokkenen. Indien u een bericht heeft gehad over het retour leveren van een auto dan vragen wij u contact op te nemen via het e-mailadres: klantenservice@cardriverdeals.com . Telefonisch kunnen wij dit aantal berichten momenteel niet verwerken.

Het aangaan van nieuwe deals is tijdelijk niet mogelijk.”

In een opgedoken e-mail heeft de directie een e-mail verstuurd naar een klant. Hier lijkt inmiddels de weg wel bepaald te zijn:

“We zijn in een vergevorderd stadium met investeerders die bereid zijn om te helpen bij het herstellen van de overeenkomst die de klant is aangegaan met Car Driver Deals. Met hun investeringen willen ze een internationaal wagenpark opbouwen en beschikbaar stellen voor de klanten van Car Driver Deals die al in een auto aan het rijden zijn maar ook voor klanten die nog een auto geleverd moeten krijgen en al een betaling hebben gedaan.

U kunt ons vooral helpen door niet te panikeren en chaos te veroorzaken. Ook als een faillissement onvermijdelijk is zal de zoektocht naar oplossingen onverminderd voortgaan.”

Veelgestelde vragen over Car Driver Deals

Moet ik mijn leaseauto afgeven, en wat als ik dat niet doe?

Voor zover bekend is het recht op terugvordering door de autoverhuurders van door Car Driver Deals uitgegeven auto’s vastgelegd in hun contract met Car Driver Deals. Wil u niet het risico lopen dat er aanvullende kosten op u worden verhaald door de autoverhuurders, dan rest u enkel teruggave van de auto.

Teruggave dient overigens plaats te vinden binnen een redelijke termijn. Dus niet op stel en sprong.

Mag ik rechtstreeks met de verhuurder contracteren voor een vervangende auto?

Bijvoorbeeld omdat u uw auto niet kunt missen voor uw privé of werk. Dat kan, zij het dat de kosten hiervan voor uw eigen rekening komen. Of verhaal van deze kosten op Car Driver Deals uiteindelijk mogelijk is, is onzeker. Dat geldt helemaal als Car Driver Deals op enig moment failliet wordt verklaard.

Wat te doen als u wel al de leasekosten heeft betaald maar nog geen auto ontving?

In dat geval schiet Car Driver Deals, anders dan in de situatie waarin een eerder geleverde auto retour is gehaald, nog niet te kort in uw contact. Eventueel betaalde kosten moeten dan teruggevorderd worden. Dit kan eventueel via uw rechtsbijstand.

Kan ik terecht bij een brancheorganisatie?

Car Driver Deals is niet aangesloten bij een brancheorganisatie als Keurmerk Private Lease of BOVAG. Ook niet bij een Geschillencommissie zodat enkel de gewone rechter (rechtbank Limburg) bevoegd is om geschillen te behandelen. Een dergelijke zaak moet u zelf of collectief aanspannen en deze kosten zijn initieel voor u. 

Wat kan CarLeasen.nl voor mij doen?

In dit specifieke geval kunnen wij helaas niets betekenen voor u. Het gaat hierbij om een juridisch conflict die mogelijk via een rechtbank verder uitgevochten moet worden. Dit is zeker het geval wanneer u nog een lopend contract heeft. Blijf vooral rustig en probeer in oplossingen te denken. Het is dan ook raadzaam om direct met de verhurende partij in gesprek te gaan om het contract te kunnen voortzetten. Deze bedrijven staan open voor een dialoog en hebben liever ook deze auto’s op de weg. 

Wij kunnen alleen maar het wijze advies geven om enkel zaken te doen met een partij welke is aangesloten bij een brancheorganisatie. Denk hierbij aan partijen zoals Bovag of Keurmerk Private Lease. 

Juist om de bovenstaande reden heeft CDD nooit op onze website gestaan aangezien zij niet aan onze strikte voorwaarde voldoen. 

Nog vragen? Neem gerust contact met ons op!