Accessoires plaatsen op een private leaseauto

Walt valt eigenlijk onder aanpassen?

We moeten het eerst goed helder hebben wat onder aanpassen valt. Wanneer je de auto wenst aan te passen naar eigen smaak en je doet dit bij de dealer is dat geen enkel probleem. De dealer noteert de gewenste opties en deze opties zullen doorberekend worden in het maandtarief. Deze aanpassing valt onder fabrieksvoorwaarden en hier zijn dus geen belemmeringen in.

Wanneer je een auto al enige tijd in het bezit hebt kunnen wij ons goed voorstellen dat je de auto graag wat extra wil opfleuren of van wat extra’s wil voorzien. In de basis is dit eigenlijk niet meer mogelijk, want je rijdt nu met een auto rond die op contract ook zo omschreven staat. Er zijn echter wel wat uitzonderingen op de regel die wij graag hier bespreken. 

Accessoires plaatsen op een private leaseauto

Stel goed samen

Als eerste willen wij opmerken dat het altijd verstandig is om de auto zo samen te stellen dat hij helemaal naar wens is. Dit voorkomt ook nadelige gevolgen achteraf. De auto die op dat moment op papier staat moet ook zo weer worden ingeleverd. Hierdoor kom je niet voor nare verrassingen achteraf te staan. 

Zet voor jezelf dus bepaalde wensen en eisen goed op papier. Ga met deze wensenlijst naar de dealer en kijk hoever je kunt komen met de wensenlijst. Uiteraard hebben deze optionele accessoires wel gevolgen voor het maandtarief. De dealer kan dit direct voor jou uitrekenen zodat je een goed beeld krijgt wat de auto maandelijks kost. 

Accessoires zelf aanbrengen

Er zijn genoeg redenen te noemen waarom je zelf achteraf nog wat accessoires wenst toe te voegen. Je kunt hierbij denken aan een trekhaak, dakdragers of andere velgen. Het kan aardig schelen in de maandelijkse kosten. Er kleeft echter ook een groot nadeel aan deze accessoires.

Bij private lease moet je de auto weer inleveren zoals je hem afgeleverd hebt gekregen. Dit betekent dat zelf aangebrachte accessoires weer gedemonteerd moeten zijn. De auto mag daarnaast geen visuele schade hebben door toedoen van deze accessoires. Zo mag bij een trekhaak de bumper niet verzaagd zijn en moeten de dakdragers geen lakschade hebben veroorzaakt. Wanneer dit wel het geval is kun je nog een flinke rekening achteraf krijgen. Wees dus zeer precies in het aanbrengen van eigen accessoires. 

Alle accessoires moeten dus weer demontabel zijn en de private leaseauto moet weer in originele staat teruggebracht worden. Ook wanneer de accessoire feitelijk voor een meerwaarde zorgt van de auto kan dit alsnog nadelige gevolgen hebben achteraf. De leasemaatschappij zal namelijk alsnog kosten doorrekenen om de accessoire te verwijderen en in originele staat terug te brengen.

Andere lak of wrappen

Steeds vaker wordt een auto van een andere kleur voorzien. Het lakken van een auto gebeurt veelal enkel nog wanneer er schade is geweest. In het andere geval kiezen mensen vaak voor het wrappen van hun auto. Het voordeel hiervan is dat de originele lak wordt beschermd en het geeft de auto net een wat exclusievere uitstraling. 

Het overspuiten van een auto in een andere kleur is niet toegestaan bij private lease. Enkel wanneer de auto weer in de originele kleur wordt teruggebracht kan hierover getwist worden. Wij raden echter aan om dit niet zelf te doen. 

Het wrappen van een auto is wel weer toegestaan. De leasemaatschappij heeft baat bij een private leaseauto die bij terugkomst nog goed in de lak staat. De kosten van het wrappen liggen echter wel volledig bij jou. Na de contractstermijn moet de wrapfolie wel eerst verwijderd worden alvorens je de auto inlevert. Hierbij geldt dus ook dat de auto in originele staat ingeleverd moet worden. 

Nog vragen? Neem gerust contact met ons op!